Silo İmalat
Silo imalat dünyada ve ülkemizde bir çok firma tarafından imalatı yapılan bir üründür. Silolar işletmelerde yer alan hammadde ve son ürünleri depolamak için kullanılır. Silolar montaj şekline göre civatalı ve ya farklı şekillerde üretilir. Hangi malzeme depolanacaksa, türüne göre malzeme tercihi yapılır. Alçı, çimento, kireç, kum tuz, granül, kül gibi malzemeler için karbon çeliğinden silo üretimi yapılır. Daha çok gıdalar için tercih edilen buğday, un, arpa, mısır gibi ürünler için, paslanmaz çelikten mamul silo üretimi yapılır.
Silo İmalatı Nedir, Nasıl Yapılır?
Silo imalat talaş z kalsit ve tahıl gibi ürünlerin korunduğu, depolandığı ve saklandığı, genel olarak silindir şeklinde üretilen ekipmanlardır. Silolarda birçok ürün saklanır. Dış faktörler ve hava durumlarından etkilenmez. Havalandırma yapılan ve nem oranının kontrol altına alındığını sistemlerdir.
Silonun Kullanım Alanları
Çimento, maden, kalsit, petrokimya ve tıbbi malzemeler, kapsül, parfümeri, kül, kömür, kömür tozu, plastik, mermer granit, ağaç talaşı, aktif karbon, seramik tozu gibi birçok değişik alanlarda kullanılan malzemeler, iletim ve taşımaya uygundur. Gıda içinde un, kahve, kepek, süt baharat, toz şeker, tuz, nişasta, gibi toz şeklinde olan ürünlerin pnömatik iletimini sağlar.
Kullanıldığı alanlarda herhangi bir kırıntı ve toz dökülmez. Bu da böcek ve bakteri oluşumunun önüne geçer. Bu hassas bir konudur ve gerekli özen gösterilir. Siloya koyulacak olan tahıl, bir düzenek ile tepeye kadar yükseltilir, siloya buradan doldurma işlemi yapılır. Kapakların farklı dereceleri bulunmaktadır. Boşaltma işi en üst kapaktan başlar ve aşağıya doğru iner. Silo imalat açısından, birçok faydaya sahiptir. Özellikle en büyük faydası tahılların gereği gibi havalanmasını ve asit düzenini korumaya yaramasıdır. Firmamız silo üretimi konusunda profesyonel bir çalışma sunar. Müşteri ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda hizmet verir.